Versterkende bekkenbodemoefeningen

bekkenbodem. bekkeninstabiliteit oefeningen. zwanger. urine verlies. bekkenpijn alles over bekken

€ 14,99

Door op bovenstaande knop te drukken ga je akkoord met de Algemene voorwaarde.

10 weken aan versterkende bekkenbodemoefeningen. 16 bekkenbodemoefeningen voor mannen met daarbij verschillende tips en adviezen voor het versterken van jouw bekkenbodem. Zie de afbeeldingen voor een kleine impressie van de oefenmodule.


Gebruik deze versterkende bekkenbodemoefeningen bij onder andere:

  1. Impotentie klachten.
  2. Het niet goed vast kunnen houden van een erectie.
  3. Herstellen van een prostaat operatie.
  4. Een verzakking of beginnende verzakkingsklachten.
  5. Het niet goed kunnen ophouden/tegenhouden van urine of ontlasting..
  6. Snel een vermoeid gevoel in of rondom het bekken.

Waarom bekkenbodemoefeningen kopen?

√ Direct gedownload

√ Weken aan oefeningen

√ Jouw herstel voor een lage prijs

√ Oefeningen samen gesteld door een Professional

Bekkenbodemoefeningen kopen in 3 stappen

  1. Klik op de "Koop hier jouw bekkenbodemoefening" knop.
  2. Reken de bekkenbodemoefeneningen af.
  3. Het PDF document wordt automatisch gedownload*.

 

*Let op de oefening modules zijn PDF documenten. Bijna alle computers ondersteunen dit. Is dit niet het geval download dan hier de Adobe Reader.

bekkenbodem. bekkeninstabiliteit oefeningen. zwanger. urine verlies. bekkenpijn alles over bekken

Veel gestelde vragen

Wanneer doe je bekkenbodemoefeningen?

Versterkende bekkenbodemoefeningen voor mannen doe je wanneer de bekkenbodespieren verzwakt zijn. De bekkenbodemspieren kunnen nu bij oplopende buikdruk de lichaamsuitgangen niet goed meer afsluiten. De buikdruk loopt op bij bijvoorbeeld lachen, springen, onverwachtse bewegingen, hoesten en kuchen. Ook kan de bekkenbodem zijn verzwakt door een operatie. Een prostaatoperatie is een goed voorbeeld voor een oorzaak van een verzwakte bekkenbodem bij mannen.

Symptomen van een verzwakte bekkenbodem zijn:

  1. Het uitblijven van een erectie.
  2. Een erectie niet goed vast kunnen houden.
  3. Een verzakking of beginnende verzakkingsklachten.
  4. Verschillende vormen van urine incontinentie.
  5. Verschillende vormen van ontlasting incontinentie.
  6. Na een prostaat operatie.
  7. Snel een vermoeid gevoel in of rondom het bekken.

Wanneer voer je bekkenbodemoefeningen uit?

Bekkenbodemoefeningen zijn goed in te plannen over de gehele dag. Om een goed resultaat te behalen doormiddel van de bekkenbodem training is 3x per dag een goede frequentie om aan te houden. Plan daarom de bekkenbodemoefeningen goed in over de gehele dag. Denk aan het begin van de dag, de middag en de avond bijvoorbeeld. Zo zorg je ook voor voldoende rust momenten tussen de oefeningen door.

Waar doe je bekkenbodemoefeningen?

Het trainen van de bekkenbodem door middel van de bekkenbodemoefeningen is goed te combineren met alledaagse bewegingen. Hierdoor kunnen bekkenbodemoefeningen altijd en overal worden uitgevoerd. Denk aan de het trainen van de bekkenbodem tijdens het traplopen, fietsen, lopen, bukken en tillen bijvoorbeeld. Toch is het aan te raden om eerst in het begin van de training thuis te beginnen. Zo kan je rustig kennis maken met de bekkenbodem training en in de loop van de weken zullen de bekkenbodemoefeningen ook buiten huis kunnen worden toegepast.

Hoe doe je bekkenbodemoefeningen?

Het versterken van de bekkenbodem doe je door de bekkenbodemspieren aan te spannen terwijl je goed blijft doorademen naar de buik. Span de bekkenbodemspieren aan door de penis en de anus in te trekken. Alsof je de urine en ontlasting wilt tegenhouden.

Zo span je de bekkenbodem aan:

  1. Span de bekkenbodemspieren door de anus en de penis hard aan te spannen. Trek ze zo gezegd in, alsof je de urinebuis en kringspier dicht knijpt.
  2. Houdt de aanspanning 5 seconden vast terwijl je door ademt via de onderbuik.
  3. Laat de bekkenbodemspanning los op het moment van uitademen.
  4. Herhaal deze stappen 3x en houdt 10 tellen rust tussen de 3 herhalingen.

In de versterkende bekkenbodemoefeningen voor mannen vindt je 10 weken aan oefen materiaal om jouw bekkenbodem te trainen en weer op kracht te brengen.

Hoe vaak doe je bekkenbodemoefeningen?

Meestal moet je minimaal 3x per dag 3 herhalingen van minimaal 10 oefeningen uitvoeren om de bekkenbodem goed te trainen. Een looptijd van 10-12 weken zit al snel verbonden aan een opbouw van spier versterkende bekkenbodemoefeningen. Voer de bekkenbodemoefeningen uit volgens de schema’s in de module voor het gewenste resultaat. De frequentie en intensiteit zal in de loop van de periode oplopen. Zo herstel je als man optimaal en komt jouw bekkenbodem weer op kracht.

Welke sport is goed voor de bekkenbodem?

Voor het versterken van de bekkenbodem zijn een aantal sporten erg geschikt. Denk aan zwemmen, wandelen, yoga, fietsen, lopen, licht hardlopen en verschillende sportschooloefeningen. Dit zijn alle sporten waarbij de focus goed kan liggen op het aanspannen van de bekkenbodem. Zo train je direct de bekkenbodem mee tijdens jouw sport.

Welke sport is niet goed voor de bekkenbodem?

Contact sporten en grote impactsporten kunnen het best vermeden worden bij een verzwakte bekkenbodem. Denk bijvoorbeeld aan verschillende teamsporten zoals voetbal, basketbal of hockey. Maar ook hoge impact sporten als tennis, squash, hardlopen en het trainen met zware gewichten is af te raden. Als de bekkenbodem verzwakt is zal de controle over de bekkenbodem moeilijk vast te houden zijn tijdens deze sporten.

Hoe voel je de bekkenbodemspieren?

De bekkenbodemspieren zijn op verschillende manieren tijdens het aanspannen te voelen. Op het moment dat je de bekkenbodemspieren actief aanspant zijn de bekkenbodemspieren het beste te voelen. Ga verder eens zitten op een harde ondergrond, voel met de hand tussen de anus en balzak of ga op een opgerold handdoekje zitten die je legt van anus naar balzak. Span de bekkenbodemspieren aan tijdens deze verschillende manieren en je zal de bekkenbodemspieren goed voelen bewegen.

Wat is de behandeling van een verzwakte bekkenbodem?

De behandeling van een verzwakte bekkenbodem bestaat vooral uit het trainen van de bekkenbodemspieren. Het versterken van de bekkenbodem doe je doormiddel van verschillende versterkende bekkenbodemoefeningen voor mannen. Deze zijn speciaal samengesteld om jouw bekkenbodem weer op kracht te krijgen.

Hoe snel werken bekkenbodemoefeningen?

Je zal na een paar versterkende bekkenbodemoefeningen al een stuk bewuster zijn van de werking van de bekkenbodemspieren. Toch duurt het volledige herstel en het versterken van de bekkenbodem een stukje langer. De bekkenbodem heeft zeker 10-12 weken aan bekkenbodemoefeningen nodig om volledig te kunnen herstellen.

Waar zijn bekkenbodemspieren?

De bekkenbodemspieren bevinden zich niet alleen rondom de anus en de penis maar in de gehele onderkant van het bekken. Deze bekkenbodemspieren zorgen voor stabiliteit en ondersteunen de bekken organen. In de bekkenbodemspieren bevinden zich verder 2 openingen. Dit zijn de openingen van de anus en de urinebuis.

Wie doen bekkenbodemoefeningen?

Mannen met een verzwakte bekkenbodem door ouderdom of een operatie als een prostaat operatie kunnen zeer effectief gebruik maken van de versterkende bekkenbodemoefeningen. Veelal gebruikt men bekkenbodemoefeningen bij een bekkenklacht. Bijvoorbeeld bij een verzwakte of aangedane bekkenbodem. Maar bekkenbodemoefeningen zijn voor een ieder geschikt en ook zeker aan te raden. Ook als je geen problemen hebt kan jij preventief aan de slag gaan om toekomstige bekkenproblemen te voorkomen.